Ta’aruf & LS-IT 2023 : Welcome trustworthy, competent, and excellent students.
September 13, 2023 No Comments event,mahasiswa,news,Prodi Farmasi,Prodi Kebidanan,Prodi Keperawatan,Prodi S1 Kedokteran fkunismuh

From September 6th to 12th, 2023, the Faculty of Medicine and Health Sciences (FMHS) at Muhammadiyah University (UNISMUH) Makassar held an event to welcome new students known as LS-IT (Learning Skill and Technology Information). This event was a valuable moment for no less than 536 new students from four different study programs at FKIK: Bachelor of Medicine, Pharmacy, Nursing, and Midwifery.

LS-IT served as a window into life at the FKIK UNISMUH Makassar campus. Various interactive sessions and presentations unfolded, providing the students with a comprehensive understanding of the ethos of FKIK, its academic practices, and avenues for personal and professional growth. This included insights into the rich history of the faculty, its commitment to innovative teaching methodologies, and the vibrant array of student organizations that form the backbone of campus life.

Through a series of activities, the new students were introduced to various important aspects that will shape their academic journey and campus experience. Here are some of the interesting highlights shared during LS-IT:

History and Identity of FKIK UNISMUH Makassar New students were invited to get closer to the history of FKIK’s establishment and understand the journey of achievements and contributions of the faculty in the field of medicine and health sciences.

Innovative Teaching and Learning Processes LS-IT provided in-depth insights into the latest teaching methods and information technology that will support the education process at FKIK. This aims to prepare students to face challenges in this technological era.

Student Organization Activities Students were given an overview of various activities and student organizations at FKIK. This is an opportunity to join, contribute, and expand social and academic networks.

Introduction to Basic Life Support As a faculty with excellence in the field of medical emergencies, new students were introduced to the concept and practice of Basic Life Support (BLS). This forms a crucial foundation in medical education at FKIK.

Expression of Talents and Creativity The event concluded with enthusiastic performances showcasing the talents and creativity of the new students. This was a moment to demonstrate the extraordinary potential of each individual at FKIK.

LS-IT was not only a welcoming event, but also an opportunity to build a community, establish relationships, and expand the horizons of new students. With the information and activities presented, it is hoped that the new students of FKIK UNISMUH Makassar are ready to face the academic and professional challenges ahead. May the spirit of growth and togetherness continue to thrive in the hearts of every student at FKIK UNISMUH Makassar.

Ta’aruf & LS-IT 2023 : Selamat Datang Mahasiswa yang Amanah, Kompeten, Unggul.

Pada tanggal 6 hingga 12 September 2023, Fakultas Kedokteran dan Ilmu Kesehatan (FKIK) Universitas Muhammadiyah (UNISMUH) Makassar menyelenggarakan acara penyambutan mahasiswa baru yang dikenal dengan sebutan LS-IT (Learning Skill and Technology Information). Acara ini menjadi momen berharga bagi tidak kurang dari 536 mahasiswa baru yang berasal dari 4 program studi berbeda di FKIK, yaitu Pendidikan Dokter, Farmasi, Keperawatan, dan Kebidanan.

LS-IT hadir sebagai jendela kehidupan di kampus FKIK UNISMUH Makassar. berbagai sesi interaktif dan presentasi berlangsung, memberikan para mahasiswa pemahaman komprehensif tentang etos FKIK, praktik akademiknya, dan peluang untuk pertumbuhan pribadi dan profesional. Ini termasuk wawasan tentang sejarah kaya fakultas, komitmennya terhadap metodologi pengajaran inovatif, dan beragam organisasi mahasiswa yang membentuk tulang punggung kehidupan kampus.

Melalui rangkaian kegiatan ini, para mahasiswa baru diperkenalkan dengan berbagai aspek penting yang akan membentuk perjalanan akademik dan pengalaman kampus mereka. Berikut adalah beberapa hal menarik yang disampaikan dalam LS-IT:

Sejarah dan Identitas FKIK UNISMUH Makassar
Mahasiswa baru diajak mengenal lebih dekat sejarah pendirian FKIK, bagaimana perjalanan prestasi dan kontribusi fakultas dalam dunia kedokteran dan ilmu kesehatan.

Proses Belajar Mengajar yang Inovatif
LS-IT memberikan wawasan mendalam mengenai metode pembelajaran terkini dan teknologi informasi yang akan mendukung proses pendidikan di FKIK. Hal ini bertujuan untuk mempersiapkan mahasiswa dalam menghadapi tantangan di era teknologi saat ini.

Kegiatan Lembaga Mahasiswa
Mahasiswa diberi gambaran tentang beragam kegiatan dan organisasi mahasiswa di FKIK. Ini adalah kesempatan untuk bergabung, berkontribusi, dan memperluas jaringan sosial serta ilmiah.

Introduksi Bantuan Hidup Dasar
Sebagai fakultas dengan keunggulan dalam bidang kegawatdaruratan medis, mahasiswa baru diperkenalkan dengan konsep dan praktik Bantuan Hidup Dasar (BHD). Hal ini meninggalkan kesan mendalam pada para mahasiswa, menanamkan dalam diri mereka rasa tanggung jawab dan pemberdayaan dalam situasi kritis

Ekspresi Bakat dan Kreativitas
Acara ini ditutup dengan penuh semangat melalui penampilan bakat dan kreativitas dari para mahasiswa baru. Ini adalah momen untuk menunjukkan potensi luar biasa yang dimiliki oleh setiap individu di FKIK.

LS-IT tidak hanya sekadar acara penyambutan, tetapi juga merupakan kesempatan untuk membangun komunitas, menjalin hubungan, dan memperluas wawasan mahasiswa baru. Dengan berbagai informasi dan kegiatan yang disajikan, diharapkan para mahasiswa baru FKIK UNISMUH Makassar siap menghadapi tantangan akademik dan profesional yang ada di depan. Semoga kebersamaan dan semangat untuk berkembang terus tumbuh di hati setiap mahasiswa FKIK UNISMUH Makassar